TestBATN ile yazılım geliştiren firmaların kendi ürünlerinin otomatik olarak web üzerinden belirli bir standarda veya teknik spesifikasyona (şartnameye) uyumluluğunu veya başka sistemlerle birlikte işlerliğini test eden bir bulut servisi sunuyoruz. Bu kapsamda farklı alanlarda bir çok ulusal ve uluslararası standart için test hizmetleri sunabilmekteyiz.
Genellikle müşterileriniz satın alacakları yazılımın kalitesinden emin olmak isterler. Sağladığınız yazılım veya servisin çalıştığınız iş alanında hizmet veren diğer ilgili sistemler ile birlikte işlerliği, yazılım kalitesi açısından en önemli göstergelerden biridir. Yazılım standartları ve teknik spesifikasyonlar, yazılım geliştirme sürecinizde yanlış değerlendirebileceğiniz veya gözden kaçıracağınız bir çok detaylı gereksinim belirtirler. Bu kapsamda, herhangi bir iş sürecinde yazılımınızın başka bir sistemle veri alışverişinde bulunamaması veya bunu yanlış yapması, sizi hem zaman kaybına hem de maddi olarak kayıplara uğratabilir. Hatta bu sizin müşterilerinizi kaybetmenize bile yol açabilir. TestBATN sistemlerinizi internet üzerinden kolayca test etmenizi, yazılımlarınızın uyumlu olmayan veya yanlış işleyen kısımlarını detaylı raporlarla belirlemenizi sağlar. Bu kapsamda hizmet almak istiyorsanız, detaylar ve size özel gereksinimleriniz için bizimle iletişime geçebilirsiniz.
Standart veya teknik spesifikasyon geliştiren Standart Kuruluşları, özel teşebbüsler, konsorsiyumlar, projeler veya kamu kurumları olarak, ortaya konan standartları güçlendirebilmeniz ve birlikte işlerliği sağladığını ispat edebilmeniz için test altyapılarına ihtiyaç duyarsınız. Yazılım firmaları oluşturduğunuz standart veya belirtimin kalitesinden, uygulanabilirliğinden ve uygulandığı takdirde birlikte işlerliğin sağlandığından emin olmak isterler. Bunun yanında müşteriler de bu firmaların yazılımlarının standartlar sayesinde birlikte çalışabileceğinden emin olmak isterler. Buna yönelik bir test ortamınız yoksa, birlikte çalışamayan fakat uyumlu oldukları iddia edilen ürünler ortaya çıkacaktır. Bunun yanında doğru uygulamalar geliştirebilmek için standardın gereksinimlerini öğrenim süresi uzayacaktır. TestBATN ile standartlarınıza ve kendi gereksinimlerinize uygun olarak kendi test ortamınızı kurmanızı sağlıyoruz. Bu sayede geliştirilen test senaryolarını firmalara ve müşterilere internet üzerinden sunabilirsiniz.
İster devlet kurumu ister özel bir kuruluş olun, bir yazılım veya servisi satın alma sürecinde eğer yazılımın belirli standartlara veya teknik spesifikasyonlara uygun olup olmadığından emin olmak istiyorsanız, TestBATN altyapımız ile yazılımı test ederek size bu konuda yardımcı olabiliriz. Lütfen detaylı bilgi için bizimle iletişime geçiniz.
2014-2015 — Projenin en son safhası olarak bu fazda GITB belirtimleri ve referans test altyapısı geliştirilecektir. SRDC bu safhaya iki test uzmanı ile katılmıştır ve temel test altyapısı belirtimlerinin ve referans test altyapısının geliştirilmesinden sorumludur. Bu süreçte aynı zamanda kendi test altyapımız olan TestBATN da sürekli olarak güncellenerek GITB uyumlu hale getirilecektir.
2010-2011 — SRDC projenin ikinci safhasında da yer alarak altyapı tasarımının gerçekleştirilmesinde rol almıştır.
2009-2010 — GITB projesi CEN Workshop Agreement (CWA) olarak CEN destekli yürütülen ve global bir birlikte işlerlik test altyapısı geliştirmek üzere yola çıkmış bir projedir. SRDC projenin ilk safhasından itibaren projenin ortaklarından biri olarak yer almıştır. Prof. Dr. Asuman Doğaç ilk safhada proje koordinatörü rolünü üstlenmiştir. Bu safhada, test altyapısı için fizibilite ve gereksinim analizi çalışmaları yapılmıştır.
SRDC ETSI STF-370 "Standardisation of new methodology and framework for Automated Interoperability Testing of Distributed Systems" projesine danışman olarak katkıda bulunmuş ve eİş alanında otomatik uygunluk testleri konusundaki tecrübesi ile danışmanlık yapmıştır.
2008-2009 — T.C. Sağlık Bakanlığı ile yapılan kontrat dahilinde, ülkemizdeki hastane bilgi sistemlerinin T.C. Sağlık Bakanlığı'nın çıkardığı Ulusal Sağlık Bilgi Sistemi (SağlıkNet) teknik belirtimlerine uygunluğunu test edebilmek amacıyla test senaryo kümeleri oluşturulmuş ve yazılım firmalarına test servisi olarak sunulmuştur.
2008-2009 — T.C. Sağlık Bakanlığı ile yapılan test servisleri anlaşması dahilinde biri İzmir'de biri de Ankara'da olmak üzere birlikte işlerlik test maratonları düzenlenmiş ve hastane bilgi sistemi üretici firmaların merkezi USBS sistemi ile birlikte işlerliği test edilmiştir. Bu etkinliklere 70'den fazla firma katılmış ve bir hafta süresince TestBATN platformunu kullanarak gerekli testleri gerçekleştirmiştir.
2006-2007 — SRDC uygunluk ve birlikte işlerlik testleri konusunda 2006 yılından itibaren aktif bir şekilde çalışmaktadır. TestBATN platform TÜBITAK 1507-KOBİ ARGE Baslangıç Destek Programı'nda desteklenen bir araştırma projesi kapsamında geliştirilmiştir.